Maak kans op geld: Speel Solitair

Hoe speel je Solitair op Eazegames.com

Online solitair op eazegames.com Strategie en techniek Solitair.
Solitair ook wel bekend als patience is een kaartspel dat je normaal gesproken alleen speelt. Solitair betekent dan ook in je eentje, of alleen. Het spel speel je met 52 speelkaarten en de bedoeling is om de Aas als eerste naar de eindstapel te spelen. Er liggen in totaal 4 eindstapeltjes. Die je vult met Aas, twee, drie, enz en je eindigd met de Heer. De rest van je kaarten zijn in een bepaald trapsgewijs patroon opgesteld. Met aan de linkerkant 1 speelkaart en rechts liggen er 7. De onderste kaart ligt open. En alle kaarten onder deze open kaart liggen dicht. Je weet dus niet wat er tevoorschijn komt als je een zichtbare kaart weerlegd. Verder heb je een pakje restkaarten waarvan je er steeds drie opent. De eerste kaart mag je wegleggen als de andere kaarten in het patroon dat toelaten.

Verdien geld met online spelletjes

Win Geld Spelletjes online

Hoe begin je Solitair?

Solitair icon kaarten leggen Hoe start Solitair op Eazegames?
Solitair begint in principe hetzelfde zoals de meeste solitair beginnen. Met dus 52 kaarten, het patroon gelegd in een trap en een stapeltje restkaarten waarvan je er steeds drie opent. Ook hier is het de bedoeling om stapeltjes te maken die beginnen met de Aas. Je kunt kaarten aanleggen op basis van volgorde maar dan wel met de kleuren om en om. Heb je een leeg veld dan mag je hier een koning opleggen of een rij met een koning. Kan je een open kaart uit een rij weghalen dan mag je de dichte kaart. Die dan beschikbaar wordt opendraaien.

Puntentelling Solitair van Eazegames

Solitair icon punten Hoe krijg je Punten.
Hoe hoger de speelkaart hoe meer punten deze waard is. Zo is de Heer +260 punten waard en de Aas maar slechts +20 punten. Leg jij een van de kaarten op de lege stapeltjes. Waar je start met een Aas. Dan krijg je de punten van die kaart. Daarnaast krijg je +100 punten als je een kaart uit het spel naar de eindstapel plaatst. Plaats je een kaart uit de stapel op het veld dan krijg je ook +100 punten. Moet jij je deck opnieuw draaien dan gaan er -20 punten van je score af.

Strategie Solitair

Technieken en tips die helpen beter te spelen.
Tip 1. Let op de twee. Want als je ergens al een drie kan afleggen op een Aas dan kom je later wellicht in de problemen om een twee weg te leggen. Dus wacht nog even met een drie in de rijtjes. Zodat je altijd je twee kan neerleggen tot de juiste Aas tevoorschijnt komt.

Speel niet alles van je deck meteen!

Tip 2. Gezien het deck doorbladeren je slecht -20 punten kost. Is het wijs om eerst eens te kijken wat er in het deck zit. Zo krijg je zicht op wat er eventueel nog in het patroon verborgen zit en kan je tactischer je kaarten gaan aansluiten. Stel bijvoorbeeld dat je alle Azen voorbij ziet komen in je deck. Dan weet je dat je eerst daar kaarten van moet gaan aanleggen in het kaartpatroon. Om deze vrij te spelen.

Onthoud goed de kaarten uit je deck

Tip 3. Dit klinkt wellicht een beetje overbodig. Maar je vergeet al snel weer wat de vorige speelkaarten waren tijdens het draaien van je drie kaarten per beurt. Toch moet je goed onthouden waar alles zit. Zodat je efficiënt je kaarten aangepast kunt wegleggen.

Speel de langste rij

Tip 4. Wanneer je een kaart kunt wegleggen. Speel dan de langste rij. Of speel van de rechterkant naar de linkerkant. Je probeert altijd speelkaarten te doen aansluiten aan de rij die de meeste kaarten zichtbaar heeft.

Hou je Aas stapel in balans

Tip 5. Als je teveel op de ene stapel hebt en te weinig op de andere stapel. Kan je in het spel dat is uitgelegd of door de kaarten in je deck. In de problemen komen doordat je niks meer kunt aanleggen. Probeer de vier stapeltjes gelijkmatig te vullen.

Hoe win je Solitair op Eazegames?

Solitair mobiel Strategie: Speel snel en verzamel punten!
Daar deze Solitair skill based is moet je dit spelen in een razendsnel tempo. Dat is als eerste het belangrijkste. Maar je moet ook zorgen dat je zoveel mogelijk kaarten aanlegt en op de stapels waar je met de Aas begint. Met de bovenstaande tips zou je een heel eind moeten komen. Hoewel dit spel vaardigheid van je vraagt. Komt er ook een beetje geluk bijkijken. Het is ons niet bekend of de tegenpartij met dezelfde decks start en volgorde. Alleen dan is er sprake van skill anders moet je geluk hebben hoe de kaarten zijn neergelegd. We verwachten dat beide partijen met dezelfde spelsamenstelling start.
Solitair is door ons optimaal gespeeld en getest.

Geld spelletjes met Geldprijzen

Online geld winnen

Ga ook naar de volgende pagina's

Speel Airport bingo - Speel 21 Treasure

Voorwaarden: 18 jaar of ouder